Category : #KnowHow , #Social

3 шаблона за писане на “clickable” заглавия

3 шаблона за писане на “clickable” заглавия

Въпреки изскачащите постоянно нови интерактивно-мултимедийни формати за реклама, текстът си остава “господаря на мрежата”. Това прави създаването на така наречените “clickable” заглавия изключително важно за високия CTR на всеки онлайн бизнес. Тази наука стъпва на основни формули и трикове, доказали се като ефективни – поне в общия случай. В следващите няколко скрола ще споделим няколко практики за създаване на заглавия, които работят за висок CTR. Всичко друго е добър подбор на думи и теми, свързани със специфичния таргет на бизнеса или блога.

I. Кажете “Колко точно…“

Използването на цифри в заглавието показва на читателите точно какво ще получат в замяна на техния клик – веднага. Винаги изписвайте с числа, а не с думи, защото така ще бъдат по-лесно видими и ясни за прочитане. Цифрите също могат да работят във ваша полза, като чрез тях може да предавате краткотрайност и простота (пр. 1), или голяма добавена стойност (пр. 2).

> 5 лесни стъпки, с които да откажеш цигарите.

> 22 от най-добрите места за почивка.

II. Бъдете конкретни!

Възможно най-конкретни. Точно това дава истинският заряд на работещото заглавие. Колкото по-ясно е посланието, толкова по-сигурно е, че точният таргет ще реагира на него. Особено важно за E-commerce бизнесите, където прецизирането на аудиторията е ключово.

III. Кажете “Как да…”

Хората обичат да научават интересни неща, които биха улеснили ежедневието им, показват решение на даден проблем или просто от любопитство. Точно затова имат голям шанс да им се обърне внимание.

> Как да вземеш най-доброто от стаж в рекламна агенция.

> Научи как да станеш успешен блогър само за 10 мин.

> Твоят “стъпка по стъпка” наръчник за майстор сладкар.

Това са само част от методите за генериране на ефективни заглавия, които биха увеличили вашия CTR. Всички сме кликали на тях, но и всички сме оставали често разочаровани след това. Затова отвъд ценния клик, всичко трябва да е бъде според очакването, което самото заглавие е създало. Ако съдържанието в сайта, статията или където и да отведе клика не носи същата енергия и стойност, то връзката с потребителя веднага ще изчезне.

Leave a comment